Florance Chadwick
4 Temmuz 1952 günü 34 yaşında bir kadın, Pasifik okyanusunda, Catalina Adası’ndan, 30 km. batıya Kaliforniya’ya doğru yüzmeye başladı. Eğer başarılı olursa, bunu yapan ilk kadın olacaktı. Adı, Florance Chadwick olan bu yüzücü, Manş Denizi’ni her iki yönden geçen ilk kadındı. O sabah göz gözü görmüyordu, sis o kadar yoğundu ki beraberindeki tekneleri güçlükle seçebiliyordu, su vücudu uyuşturacak kadar soğuktu; milyonlarca insan televizyonlarında onu izliyordu, köpek balıkları ve dondurucu soğuğun etkisini hiçe sayarak 15 saat yüzdü. Hedefine çok az kalmıştı ancak dayanamayıp bırakmak istedi. Yakındaki bir teknede bulunan antrenörü ve annesi, karaya çok yaklaştıklarını ve devam etmelerini söyledilerse de o, sudan çıkmakta kararlıydı. Azimli yüzücü, Kaliforniya kıyısına yarım mil kala sudan çıkışının nedenini şöyle açıkladı:
“Karayı görebilseydim, başarabilirdim!”
Vazgeçmesinin sebebi ne yorgunluk, ne de soğuktu. Tek sebep sis yüzünden karayı görememekti. Bu hayatın bir gerçeğiydi. Bir şeyi
başarabilmek için, ortada gözle görülür bir hedef olmalıydı.
İki ay sonra, Florence tekrar denedi. Bu kez hava çok soğuk olmasına rağmen sis yoktu, ufuk açık ve net şekilde görülebiliyordu. Florence hedefine yaklaştığında karayı görebilmeye başlamıştı; Florance kıyıya ulaşmak için attı kulaçlarını, Ve başardı! Catalina Kanalını geçen ilk kadın unvanını kazandı. Hem de erkeklerin rekorunu iki saat farkla geçerek!
Florance Chadwick’in öyküsü birçok teorik derste anlatılamayacak çarpıcılıkta bize şunu anlatıyor; hedeflerin açık ve net olması, motivasyonun ve dolayısıyla performansın artırılması açısından son derece önemlidir.
Stratejik hedefe ulaşma konusunda atılacak en önemli adım; stratejik hedeflerin oluşturularak çalışanlarla paylaşılması ve strateji algı anketi vb yöntemlerle stratejinin çalışanlar tarafından doğru algılanmasının sağlanmasıdır.